| KAKI: ZLATO JABOLKO SLOVENSKE ISTRE |
| Written by Neli Glavina, vzgojiteljica - Vrtec LA COCCINELLA Piran |
|
There are no translations available. Lani jeseni, ko listki na drevesih so postali zlato-rumeni in jesen je veselo prikorakala v deželo, v Strunjanu smo se nestrpno pripravljali na praznik kakijev. Gospod Silvano Knez nam je prijazno dovolil, da smo obiskali njegov nasad kakijev. Nabrali smo jih veliko in pojedli tudi, saj v naravi na svežem zraku je vse bolj okusno. Gospod Silvano nam je povedal, da kaki vsebujejo veliko vitaminov in zato so zelo zdravi. Iz kakijev pa lahko naredimo tudi marmelado in veliko različnih slaščic. V vrtcu smo se takoj lotili dela. Dobili smo recept za kakijevo torto, za katero smo potrebovali: skuto, vanilijev skladkor in cimet, malo rjavega sladkorja, mehki kaki, narezan trd kaki in cel mehek kaki za okrasitev. Bilo je vse zelo dobro in predvsem zelo zdravo. Polizali smo si tudi prste...
|
